Bemutatkozás

Utam mindig a testi kifejeződés megtapasztalása felé vitt, táncosként, pszichológusként egyaránt. 15 évig előadóművészként dolgoztam számos magyar koreográfussal, táncegyüttessel (többek között: Dream Team Szinház, Tünet Együttes, Ladjánszki Márta, Goda Gábor, László Mónika)

Pszichológiai tanulmányaimat az ELTE pszichológia karán végeztem, majd itt folytattam a Tanácsadói Szakpszichológusi képzést is. Az egyetem alatt először Merényi Mártánál vettem részt pszichodinamikus mozgásterápiás sajátélmény csoporton, majd Wilfried Gürtler, német pszichoterapeutánál végeztem el az általa kifejlesztett Integrált Kifejezés - és Táncterápiás (IKT) módszer képzését. Az IKT Egyesületben közel 20 éve vezetek sajátélményű táncterápiás csoportokat, tartok workshop-okat, tréningeket és IKT kiképző csoportokat. Dolgozom oktatóként, szupervízorként a képzésben.

Pszichológiai munkámban felnőtteket és kamaszokat kísérek egyéni terápiás folyamatban, illetve pár -és családterápiás konzultációt nyújtok.

Azzal a meggyőződéssel dolgozom, hogy az ember születése óta hordozza azokat az erőforrásokat, kreatív potenciálokat, amelyek megsegítik az életében zajló elakadásokkal való megküzdésében. Vannak olyan élethelyzetek, vagy régen eltemetett fájdalmas történések, amelyek újra és újra felbukkannak és kibillentenek középpontunkból, megakadályozva erőforrásainkhoz való kapcsolódásunkat. Testi tüneteink, hirtelen megváltozott érzelmi állapotaink, belső feszültségeink jelzik, ha valami "nem kerek" és változásra van szükség. Tanácsadói és terápiás munkám során igyekszem olyan légkört, kapcsolatot kialakítani a hozzám érkezővel, amely támogatja abban, hogy láthatóvá, kimondhatóvá, átélhetővé válhassanak az elakadás mögött húzódó életesemények, érzések, önmagával szembeni negatív attitűdök. Ez a folyamat segíthet egy integrált, autonóm személyiség kibontakozásához, amely során a kliens erőforrásit mozgósítva képes a múlttal való szembenézésre, megküzdésre, elengedésre.

Elsősorban dinamikusan orientált, személyközpontú, és családterápiás szemlélettel dolgozom. Ötvözöm a testfókuszú, tánc és képi kifejeződésen alapuló művészetterápiát, imaginatív technikákat, szimbólumterápiát, EMDR terápiát (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) terápiát valamint a TRE® -t (Tension, Stress & Trauma Release). A Traumaközpont munkatársaként traumatizált személyekkel dolgozó segítők képzésében veszek részt. és vezetek integrált kifejezés és táncterápiás és TRE® módszert ötvöző csoportokat PTSD-s kliensek számára. 

Szakmai önéletrajz itt.

 verajaro@yahoo.com
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el